Om Ytterön

Allans Gård, numera Ytterön är ett nytt landmärke för Karlskrona och Blekinge. På denna fantastiska arena skräddarsys upplevelser för team och grupper, högklassiga mat- och dryckespaket samt boende i genuina och exklusiva miljöer.

Lite kuriosa: Under stora delar av 1900-talet drev Allans släkt lanthandeln på Ytterön. Affären hade sin storhetstid under kriget och försåg hela östra skärgården med allt från livsmedel till jordbruksprodukter. I takt med förbättrad kommunikation, ökad konkurrens från varubussen och minskat befolkningsunderlag stängdes affären 1968. 2012 köptes gården av ett par med rötter i Karlskrona. Familjen drev bland annat Malmsjös glasmästeri i Karlskrona. Allans gård sågs från början som ett kul familjeprojekt, men växte snabbt till att bli ett stort, intensivt och långvarigt renoveringsarbete med en enorm vilja att förvalta platsen.

I takt med att det stora boningshuset blev klart var paret tvungna att välja väg. Skulle de själva bo här? Skulle de hyra ut det till någon annan? Eller skulle det stå tomt tills barnen var redo att flytta hemifrån? Och precis här, mitt i havet av beslut, träffade fastighetsägarna, företaget Paraply som sedan 2008 jobbar med att bygga broar mellan människor och varumärken och skapa oförglömliga upplevelser. Gården på Ytterön var precis vad de letade efter. Sakta men säkert föll pusselbitarna på plats och ett fint samarbete tog form. Från sommaren 2022 står gården redo att ta emot gäster.

På detta mysiga boutiquehotell med miljöer för event mitt i ute i Karlskronas skärgård kan du boka in grupper för event, workshops, möten, privata tillställningar, släktmiddagar, höstutflykter, julfirande och midsommar.

Våra hus och våra rum

Sov gott

Möten & konferens

Unik miljö

Adress: Ytterön 413, 370 42 Torhamn

Koordinater: 56.09597, 15.77333 // 56°05’45.5″N 15°46’24.0″E

Med bil tar du av från E22 mot Torhamn i Jämjö, följ skyltningen mot Yttre Park där linfärjan går. Vill du ta egen båt kan du lägga till vid någon av bryggorna precis nedanför gården.


Beata Jonasson

Verksamhetsansvarig

boka@ytteron.se
+46 455 349019